Porträtt 21 av 25 - Efraim Ramsén

Inför min bok som samlade mina självbiografiska klotterserier bad jag vänner och kollegor att rita porträtt på mig att ha med istället för ett fotografi. Jag fick 25 bilder, och samtliga ska besvaras med porträtt på tecknarna!

Nummer 21 är Efraim, han kommer från Kärleken!
(stadsdel i Halmstad, det är roligt för att det är sant)
Haha, wow! Nej alltså, jag ser ju faktiskt verkligen ut såhär! De stirriga ögonen, den vilda blicken, det rufsiga håret, det maniska leendet! Efraim hade egentligen inte tid att hänga på min porträttutmaning när den höll på, men han sprang iväg på en kafferast i sitt dåvarande jobb och knåpade ihop detta. Och jag anser faktiskt att han lyckades, oavsett vad han säger.

Efraim är en såndär rising star. Precis flyttat till Stockholm, tagit ett extraknäck, börjat illustrera grejer. Jag kopplar honom mest till serierna han haft i antologin Comic Royale och fanzinet Kioskvältaren. Han tecknar något mangainspirerat och ritar något så ovanligt som noirdeckare(ja, det är så bra som det låter). En genre han verkligen börjat slipa till. Jag ser fram emot att se mer av det.

Efraim alltså, en av dessa Comic Royalare. Jag hade sett en del av hans serier i den antologin och hört mycket om honom, men inte riktigt hängt med honom. Så var det någon dag han skrev "det känns som att vi känner varandra" och ja typ! Sen bondade jag som fan över att han var från Halmstad och ihop med en tecknare från Stockholm, som bodde i Gävle ett slag. (K är från Halland, så jag känner till trakterna, och lite hur det är att ha ett jättefint förhållande på just den distansen) Efraim är jätterolig. Jag har förstått det nu när jag sökte foton på honom som referens, för på alla ser han ut att ha roligast i hela världen och vara omgiven at tusen snygga polare. (ja okej, han är rolig i egen hög person också)

Alltså, det gick lika överaskande fort att rita som jag trodde det skulle! Och den där muggen, nej jag vet inte riktigt, bara att den är NÅGOT liksom.

PORTRÄTTLISTAN
Hanna Pettersson
Jesper Nordqvist
Fanny Bystedt
Mattias Elftorp
Hannah Oredsson
Li Österberg

Mats Hjertkvist
Karin Rindevall
Fedde
Viktormon
Daniel Olsén
Emma Selfjord
Frida Ulvegren
Randi Johansson
Jenny Hannula
Ainur Elmgren
Tinet Elmgren
Martin Rebas
Jenny Berggrund
Martina Bergsjö Johnsson
Efraim Ramsén
Aggi Mikucka
Janetta Nyberg (2)
Peter Forsman

Kommentarer

  1. Ahh tack för alla fina ord, jag blir rörd på riktigt! Ska fan börja kalla mig själv rising star! >:DS

    Porträttet känns verkligen jag! Avslappnad tecknardag med kaffe och ett litet porträtt på Elena ovanför ljusbordet :D

    SvaraRadera
  2. Det blev ju ruggigt likt Efraim, det måste jag säga - speciellt med det maniska leendet och kaffekopp i hand! XD Du har verkligen lyckats!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Kroki (människor)

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"