Porträtt 7 av 25 - Mats Hjertkvist

Inför min bok som samlade mina självbiografiska klotterserier bad jag vänner och kollegor att rita porträtt på mig att ha med istället för ett fotografi. Jag fick 25 bilder, och samtliga ska besvaras med porträtt på tecknarna!

Överaskande och imponerande som vanligt, var Mats Hjertkvist!

Wow, liksom, wow! Pixlarna, allt PILL! Och jäklar vad söt jag är! Jag tänker mig att detta är något gammalt peka-och-klicka-spel, helst något från Lucas Arts, och så är jag med, drömmen! Peppen!

Mats gick i samma klass som mig på Serietecknarskolan i Hofors. När jag under andra året mådde rätt dåligt och mest ville stänga in mig i lägenheten var det Mats som drog ut mig och såg till att jag träffade och lärde känna andra, t.ex. en av mina nu närmsta vänner Randi(hon får ett eget porträtt-inlägg senare). Jag vet inte om jag hade blivit särskilt social om det inte vore för Mats. Jag är rätt annorlunda nu mot hur jag var då.

Mats tecknade alltid mycket action och roliga karaktärer. Han hade en stark kärlek för den gamla animen Cobra och introducerade mig för dess fantastiska svenska dubb. Det var med Mats "Dit Pennan Når" startades, för att främja fanzin och sånt. Tror inte att någon av oss är så involverade i fanzin längre, och vi ses inte så ofta alls, typ bara när han är förbi Stockholm på seriemässor, och så tog jag en roadtrip till Gävle en gång och besökte honom och hans fästmö som också är serietecknare. Varenda gång jag ser något Mats ritat har han inte ritat på ett tag och ändå tagit sjuhundra steg frammåt!

Här är mitt pepp-porträtt på Mats!
Jag kan inte tänka mig honom med något annat än ett leende.

PORTRÄTTLISTAN
Hanna Pettersson
Jesper Nordqvist
Fanny Bystedt
Mattias Elftorp
Hannah Oredsson
Li Österberg

Mats Hjertkvist
Karin Rindevall
Fedde
Viktormon
Daniel Olsén
Emma Selfjord
Frida Ulvegren
Randi Johansson
Jenny Hannula
Ainur Elmgren
Tinet Elmgren
Martin Rebas
Jenny Berggrund
Martina Bergsjö Johnsson
Efraim Ramsén
Aggi Mikucka
Janetta Nyberg (2)
Peter Forsman

Kommentarer

 1. Herre jävlar! Det där porträttet är verkligen som något från Loom eller första Monkey Island!

  (Fanzines i alla former är bra, men det blir mer och mer problematiskt med billig uppkopiering.)

  SvaraRadera
 2. Daamn! Snälla skriv att jag slängde ihop mitt innan jag åt på lunchrasten om det läggs upp på bloggen, så man slipper skämmas i skuggan av de andra awesome porträtten hehe :D

  SvaraRadera
 3. Nicklas: Visst är han grym?!?!

  Efraim: Haha, glöm det! Du hade din chans att göra nåt bra! Skämt åsido, visst kan jag skriva det. Men jag tyckte det vart ett ballt porträtt, och jag slänger själv ihop i stort sett allt jag ritar, så jag blev bara glad över alla ihopslängda porträtt med(men jäklar vad snygga grejer ni gör när ni slänger ihop grejer med)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Kroki (människor)

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"