Shopping Spree

Som vissa vet så bytte jag dayjobb den här hösten. Jag arbetar numera som nattportier.
 Jag fick just min första ordentliga lön. Jag tjänar inte mycket, men jag tjänar mer än jag gjorde på mitt förra jobb. Jag kommer inte behöva svälta mer. Jag är inte så förtjust i pengar, men det är JÄVLIGT skönt att inte behöva tänka på dem och oroa sig över dem hela tiden.

Idag har jag gjort något läskigt. Något jag sällan vågar riktigt. Jag har skämt bort mig själv.
Jag har slösat pengar.

Jag köpte min nyårsbussbiljett, MED avbokningsskydd! Crazy!

Sen drog jag och letade bland vitpennor för att se just vilken som funkar med mina tuschpennor. Jag har precis börjat texta för hand, vilket gör att jag gör en del misstag. Textmisstag är inte lika lätta att komma undan med som tecknarmisstag, de är ÄNNU viktigare att få till tydliga! Hittade tillslut en genomskinlig sak som ser ut som en säl. Inte så spetsig, så blir inte superfinjustering på den, men den var täckande iallafall. Vi får se hur det blir när jag scannar sen.

Sen köpte jag något rent egoistiskt.
Något jag velat börja skaffa sen länge.
Något jag typ behöver men egentligen inte dör utan.
Jag köpte blomhyllor. Blomhyllor och hyacinter.

Jag är tämligen ny med krukväxter. Elias och Valentin har gett mig skott från lättskötta sådanna och sen gick allt igång. Jag älskar dem. Skaffar gärna fler vid varje tillfälle jag får. Men min fönsterbräda håller på att sprängas, så jag behöver olika medel att flytta in dem i rummet. Då jag inte har så mycket plats är lösningen hyllor. Ampelliljorna där i hörnet är typ mina första krukväxter. Jag har flyttat in just dem då mindre ljus gör dem grönare. Jag har en annan ampellilja som är vitrandig. Den står i fönstret av samma anledning. Allt har jag lärt mig via Grön luft och mannen som ligger bakom den hemsidan.


Jag bor i andrahand, men inte med någon jäkla tidspress, och med eget inflytande över hur mitt rum ser ut. Jag kan sätta upp hyllor på väggen och det känns fantastiskt. Det finns någon gammal låt som påstår att diamanter är en flickas bästa vän. Jag vill istället säga att hammaren är en flickas bästa vän.

Hela typ 250 kr lade jag på hyllor och krokar! (alla inte på bild) 250 kr! Kände mig som en dålig människa när jag sa det till K. Han svarade att han lade över dubbelt så mycket på ett par brallor häromdagen. Hm.

Näe, nu ska jag bara betala räkningar och julklappar.
Och kanske... kanske... skämmer jag bort mig med en tripp till Uppsala på fredag! Besöka Häxhammargänget, och Fin-Kalle och kolla Kolbeinns utställning. Om allt klaffar... Om jag känner att jag förtjänar det. Det vore så jäkla fint. Kanske kanske. <3 Eeek!Det här blogginlägget är jävligt dagboksmässigt. Detta då jag snart ska göra ett uppehåll i sådanna inlägg, fram till typ, strax innan nyår tror jag. Men fortsätt gärna besöka den här bloggen den här veckan och frammåt. För om allt går som det ska så kommer det hända annat här medans.

Kommentarer

 1. Lustans Lakejer som gjorde låten, från 80-talet. :)

  Du har ju även sett hur fint jag har mina blommor...

  /Rasmus

  SvaraRadera
 2. Hah! Coolt! Jag tänkte på den här.
  Och du svarar med synth! I like! Hade inte hört den förut, men lyssnar på den nu :D

  Ja, jag gillar dina blommor och jag tror de gillar mig :D

  SvaraRadera
 3. Växter är ju nice! Vi har sprängfyllt här med så oftast sitter en stackars växt i en fågelbur som hänger i taket :P

  SvaraRadera
 4. Gu vicken snygg t-shirt. OT.

  SvaraRadera
 5. Efraim: men det låter ju kitsch-vintage-fint liksom! :)

  Malin: Ingen fara, visst är den?! Jag gjorde typ ett eget inlägg direkt när jag fått den bara för att visa upp den!

  SvaraRadera
 6. Aha! Jag var så säker på att det var LL-låten du pratade om och tyckte det var lite märkligt att du kallade den gammal. :)

  Ja, de verkar ha klarat sig väldigt bra. Tror de till och med växt bättre än när jag sköter dom. :P Men, skulle verkligen behöva köpa lite hyllor eller blompiedestaler.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kroki (människor)

Gröna karantänfingrar

45 anledningar att jag älskar gamla Sailor Moon