FanArt, logga och Seriefestivalen-pepp!

Ni har väl inte missat att Stockholms Internationella Seriefestival dragit igång sina utannonseringar?!
Årets tema är Realism och Science Fiction, gästerna börjar utannonseras, marknadsborden tog slut på mindre än 40 minuter, och peppen är stor!

I år är festivalbilden tecknad av Kim W Andersson, och traditionsenligt börjar andra tecknare göra fanart på den i peppen inför festivalen. Jag tycker om fanart, den blir en annan tecknares tolkning på ett existerande verk, många gånger med väldigt roliga resultat.

Jag brukar hänga på, kände peppen på rymd-temat, och behövde dessutom en ny banner till min blogg, så varför inte slå ihop allt detta i en bild?Jag hade löjligt roligt med den här! Jag hoppas att jag gjorde Astrid rättvisa(astronauten högst upp). Hon var svår, men rolig, särskilt det med att hjälmen gör hennes huvud mer rosa än det är. Ska bli skoj att läsa hennes serie, som har planerad utgivning på DarkHorse :)

Sen slängde jag in de två rymdhundarna Belka och Strelka, samt deras skepp Sputnik 5. Jag får alltid ångest när jag tänker på Laika, och att hon inte hade någon planerad återkomst till jorden. Men Belka och Strelka var i rymden i ett dygn och kom tillbaka för att sedan fortsätta sina liv. [Läs mer om sovjetiska rymdhundar här]

Jag var jämförelsevis lat på porträttet på mig själv. Tog några fotografier som jag utgick från, ändrade håret lite och tog bort vänsterarmen för att... öh... sci-fi! Dräkten snodde jag från [en gammal snygg design Linus gjort]. (Ja, jag frågade om lov)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"

Vårvindar friska