Oj oj oj vad det händer grejer!bild jag klottrade ihop på bussen

Ja jävlar! Våren bara spricker av projekt! Jag skriver detta lite sent, men i ett slags öga på denna enorma storm. Detta är tänkt som det aktuella inlägget, kanske även det första inlägget som verkligen uppmärksammar folk på att jag bytt hemsida och blogg. Skriv bara www.stefgaines.com så hamnar ni rätt.

Ja, så VAD är det som händer? Okej. Jag försöker ta det från början.

Enligt mina "SKÄRP DIG-löften" har jag nu:
 • Skaffat MangaStudio.
 • Samlat och scannat mina klotterserier
 • Fixat en ny hemsida / blogg för dem
Lite grejer har jag dock slopat. T.ex. att renteckna allt. GLÖM DET. För många sidor, för lite tid. Dessutom har de sin charm i att vara av olika kvalité från olika tidsperioder i mitt liv. Och jag är i färd med att teckna en del nya, och välgjorda, serier. Så det blir inte precis som att inget blir snyggt.

Sedan har jag satt igång det enorma projektet att be folk om lov att publicera serier med dem. Jag vill bli en sån där tecknare som inte gör någon förrnärr? Eller typ så. Ja. Hittills är två pdf:er skickade. Men det var till två av de mest återkommande karaktärerna. (Och då har jag ändå kvar Lisa Medin) Iallafall. Vad det gäller klotterseriealbumet: Jag är påväg!

Så till nästa punkt.

Jag fick ett väldigt trevligt mail från Serier mot Rasism idag! (Kommande antologi jag medverkar i) Allt är visst skickat till tryck, ett förlag jag tycker mycket om har tagit dem under sina vingar, alla intäckter går fortfarande till nätverket Ingen Människa Är Illegal, och boken kommer lagom till Small Press Expo!

Apropå Small Press Expo så kommer jag iår dela bord med Yvette Gustafsson, Jenny "Ink" B och Tails from the burrow. Vi kallar oss snyggbordet och en hemsida med mer information kommer snart. Typ imorgon!

Igår kom senaste Bild & Bubbla nr 186 i vilken jag medverkar med en reportageserie om 24timmarsserien i Stockholm! Denna finns nu även online på Serietekets hemsida, om ni vill läsa den i pdf-format.

Ja och apropå arrangörsmässiga grejer så kommer jag även vara gästredaktör för nummer 20 av babian.se. (dvs inte nummer 19 som kommer nu, utan nästa) Jag ser jäkligt mycket fram emot detta och kommer strax gasta om teman och kräva serier av folk.

Då är vi framme vid sommaren och då kanske, kanske, det blir en utställning i samband med en del grejs som gör att det här året kanske, kanske är det då jag börjar arbetet med en av de böcker jag vill teckna innan jag dör. Projektnamnet är Fairfax och kan mycket väl vara det bästa jag gör. Det är en jäkligt bra historia.

Och vad händer sen? Öh. Jag fyller år. Vi ska hålla gille. Så långt har jag planerat. Shit. 25 verkar vara min bästa årgång hittills. ROCK n ROLL!

Kommentarer

 1. Bra Stef, fortsätt såhär! :D

  SvaraRadera
 2. Den här bloggen verkar inte ha någon RSS-feed, så jag kan inte prenumerera på den. :(

  SvaraRadera
 3. Meroigo: Tackar, will do! :D

  Anonym: Ojdå, men då lade jag till det där, längst ner i högra spalten, bara för dig, mystiske kommentator! I utbyte mot att du skriver ditt namn nästa gång då jag vill veta vilka som skriver. ;P

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Kroki (människor)

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"