Såatteh... man kanske skulle träna

På senaste tiden har jag upptäckt hur jäkla klen jag är. Kanske då det blivit rätt tydligt att flera av mina vänner är starkare än mig. Tänker mig att en språngmarsch med dem skulle vara typ såhär. Det irriterar mig lite.


Jag har fått tipset att träna ganska långt tidigare. Det bör man egentligen göra när ens huvudpassion går ut på att bara sitta vid ett bord och rita. Jag började bli intresserad när Stina nämnde att hon börjat springa några gånger i veckan och att det gjort henne rent allmänt piggare och starkare. Flera av mina vänner har gått in i något slags åttaveckorsrace på viktminskning. Uppnå sina mål på åttaveckor. Tror jag ska försöka något liknande. Mina mål blir typ...

Bättre blodcirkulation, till den grad att jag:
 • Inte somnar i kroppsdelar så fort jag lutar mig mot dem.
 • Inte får blåmärken bara av att stöta i ett bord.

Bättre kondis, till den grad att jag:
 • Kan springa till tunnelbanan utan att få isens rosslingar ner i lungorna.
 • Inte rädslas att ingen vill vara i mitt lag när zombieapokalypsen kommer.

Bättre styrka, till den grad att jag:
 • Kan bära datorn med mig överallt, varje dag, om jag skulle så vilja.
 • Aldrig mer behöver rädslas att köpa ris / kattsand / stora flaskor läsk.
 • Kan rita hur jävla länge som helst YEEEEAAAAH öh.

Så hur ska jag åstakomma detta?
Eh, jag vet inte, var börjar man om man är totalt ointresserad liksom?

Vael har iallafall bjudit in mig till någon sida som heter Fitocracy. Ebbe tipsade mig om en slags spelartad app. Och jag har schemanlagt att cykla till ateljén tre gånger den här veckan. Ska se om jag kan hänga med på nån av Stinas löprundor också. Det är väl en början...?

Åtta veckor låter rätt smart, det är ju två månader, och man ska ge nya vanor en månad innan de sitter.

Ja. Då börjar vi!

Kommentarer

 1. Usch, ja. Träna borde man.

  Jag har väl "mjukstartat" (försöker gå ner i vikt/se till att mina nackproblem inte spökar när jag försöker rita), så jag går en promenad a' 1 1/2 timme varje morgon - sisådär en mil, med mycket branta uppförsbackar. Det hjälper - blodcirkulationen är bättre, nacken gör inte ont lika ofta, och jag har gått ner 9 kg (vilket också beror på att jag har skärpt min mathållning, men iallafall).

  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Peppen!

   Promenader är så jäkla sweet, för man kombinerar att röra på sig med att uppleva något fint <3 Ja, mitt blev lite mjukstartande det med. Men jag har lyckats cykla till ateljén(en mil!) och tillbaka två gånger den här veckan. Klarar det på 45-50 min och kände mig nästan ball, om det inte vore för att jäkla Linus precis skaffat sig en cykel och gör samma sak(cyklar till sin ateljé, samma avstånd) på 34 minuter. Aja, jag tog en runda till Älvsjö(3 km) en kväll då jag inte hann till ateljén. Den brukade vara halvjobbig men kändes typ knappt alls den här gången. Jag tror att jag fått liite bättre blodcirkulation. Har även försökt he i vitlök i maten jag lagat, något jag annars har en bakgrund av att inte använda mig av (jag är en vampyr, jag suger och spyr) Ska bli spännande att se hur det blir om jag fortsätter såhär några veckor!

   Tack detsamma! WE'RE THE PRINCES OF THE UNIVERSEEEE

   Radera
 2. komba med att tjäna pengar genom att ta ut hundar dagtid. jag lubbar typ 30 minuter om dagen bara för att hunden får adhd om jag låter bli.

  hjälp en tant och rör på fläsket samtidigt som du får pröjs.ultimate solution.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget fast schema eller säker dygnsrytm pga mitt nattjobb. Sen är jag så fruktansvärd usel på att ta betalt för saker(står i vägen för ganska mycket i mitt liv, bland annat tecknarkarriär etc.) annars hade det varit bra, för jag älskar hundar. Det bästa är när man råkar tajma cykelturen med att något av de lokala hunddagisen är på promenad <3 <3 <3

   Radera
 3. Själv styrketränar jag, för en stark rygg, mage och nacke behövs om man sitter mycket och ritar, så att man har en bra hållning vid ritbordet. Fast mitt viktigaste tips är nog stretchningen. UNDERSKATTA DEN INTE!! Speciellt om man sitter mycket och får stela leder. Om man dessutom som jag kan få ont i ryggen ofta är det den bakre lårmuskeln man ska sträcka ut: Sätt dej på golvet med raka ben, fötterna mot en vägg, sitt rakt upp med ryggen och räta på dig. Försök sitta så i ca 30 sek varje dag, det är A och O när man har ett stillasittande jobb!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jävlar vilken smart grej det där att sitta med fötterna mot vägg för förhindring av ond rygg. Tar till mig direkt, tack Natalia!

   Radera
 4. Sara Berntsson13 augusti 2012 17:57

  Haha, hänsynslös som jag är smög jag in mig på Fitocracy via att ja såg att du blev inbjuden. ;)
  Hade precis börjat gå på gymmet och såg något träningsrelaterat i FB-feed:en, så "kan ju kolla vad det är" och nu är jag hooked!
  Själv har jag som mål att bli av med min övervikt, och som du också nämner att kunna teckna utan att knäckas ihop och dö (tennisarmbågen gör sig fortfarande påmind fast det gått 2 år)
  Har bara hållt igång men känner stora skillnader redan. :)
  (btw, kanske lite flummigt formulerat, står och steker pannkakor samtidigt :P)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sara Berntsson13 augusti 2012 18:02

   Um, "hållt igång 3 veckor" ska det vara. :P

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kroki (människor)

PRESSRELEASE

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"