Andra halvan av Göteborgsturnén

I förra avsnittet hade vår hjältinna precis blivit utkickad ur Randi Js sovplats och befann sig nu ute i Göteborg City igen. Vad gör en serietecknare i den staden när det är tidigt på dagen och en inte ska möta upp nästa sovplatsvärd förrän typ 17? En drar till Serieateljén.

På min förra Göteborgstrip mailade jag Serieateljén i förväg och frågade om jag fick sitta där en dag. Jag gjorde samma sak den här gången men frågade om två dagar, vilket det sen inte blev. Jag satt där lite i stort sett varje förmiddag.

Jag skrämde skiten ur Anders Backlund rätt ofta. Det bara blev så!! Jag råkade vara rätt tyst när jag gick in till honom, eller jag skulle precis knacka på dörren när han öppnade för att slänga soporna. Det var helt sjukt men inte meningen! När jag satt och lunchade med Randi och Jacob några dagar efter det och snackade om det såg jag Anders komma gående utanför fönstret. Jag var SÅ nära att springa ut och skrika "Bu!!", men jag var lite rädd att han faktiskt inte skulle vilja vara vän med mig mer om jag hade gjort det.


Ingen Göteborgsresa komplett utan Göteborgs-sushi! Sushin är rätt billig i den stan, och de har en specifik bit som är unik för dem. Syns på bilden ovan, det är rullen med skagenröra.

Jag jobbade i samma rum som Linus, och det gick överaskande bra med tanke på omständigheterna*. Men så fort jag börjar bli klar med en sida utropar han "Yay! 35 bilder klartuschade!", för ANDRA gången... produktive jävel.

*= se slutet på detta inlägg.

Sen mötte jag Elin J! Jag blev så glad att se henne komma gående mot mig att jag var tvungen att ta ett kort!

Elin är en fantastisk tecknare, klipsk med one-liners, intellektuell twittrare, och en mycket god vän.

Vi mötte även upp Mattias, hennes pojkvän/sambo och min gamla klasskamrat från Serie- och Bildberättarprogrammet. Sen fick jag se deras helt sjukt grymma lägga vid Guldheden.


Well, I give him that.


Hundet!
Det var väl den här dagen som jag började inse hur otroligt bra den här Göteborgsvisiten blev, då så pass många vänner ville ses medan jag var där. Måndagkvällen åt vi ute med Yvette, hennes Henrik, Jenny Bergrund och Joakim Hanner. Jenny sa något om att det var bra att jag kom och gav alla en anledning att träffas. Eftersom jag är så otroligt arrogant kunde jag inte låta bli att dra det till "Haha, ja, Serie-events i Göteborg asså! Det är Bokmässan - Serieveckan - och Stef Gaines!"

liten gruppbild när vi skulle skiljas åt
Var mycket prat med Elin. Jag visade henne serien jag jobbade på till Allt För Konsten och hon reagerade jättefint, vilket jag nog behövde se, då jag hade mycket prestationsångest angående den. Nu är jag nöjd. Jag gillar Elin. Det enda som jag då sa att jag nog skulle göra en skisserie på blev inte av, så jag hoppas hon är okej med de jag faktiskt gjorde ^^;


 Två till bilder på hunden Nero, för, varför inte?

Jacob! Sista sovplatsen, och en människa som instagrammar lika mycket som jag - SKÖNT!
Det blev sushi igen! Jacob visade mig ett ställe mitt emot Prinsgatans spårvagnsstation. Det speciella med det här stället var att när man beställde en tio-bitars var just vilka bitar helt random. Kocken studerar kunden och utformar det han tror att man vill ha. Jacob, jag och Randi testade den här varianten allihopa. Vi fick helt olika sushi-tallrickar men blev nöjda, så de prickade ju rätt!


Tisdagen var det dags för trippens andra biofilm - Prometheus!Det är en mycket vacker pre-quel, dvs "innan-filmen-uppföljare" till mästerligt regisserade ALIEN.
Vacker är ordet! "Mästerlig regi" i detta fallet... not so much. Karaktärer som reagerar icke trovärdigt, och saker som helt enkelt känns fel. Men den var fin att titta på. Den hade med en scen som jag tycker beskriver tämligen tydligt hur min mensvärk är, och jag blev lite kär i David(spoilerfri länk) då han påminner mig om Siri, och jag är kär i Siri.  Resten av kvällen blev öl och Göteborgsgatskärlek. De lokala studenterna var igång som fan dock - till vårt förtret. Men hey, Jacob hade tv-spel, synthar och My Little Pony hemma. Synd bara att jag totalt däckade. Jag hade haft sömnsvårigheter veckorna innan jag åkte till Göteborg. Runt de här dagarna gick de över vilket ledde till att jag sen dess sovit bra och mycket.

Dagen efter fick jag ihop folk att bruncha på ett fik som inte var så kul att sitta på den dagen. Mycket gäster och lite personal, mina vänner fick mat mycket senare än mig. Så jag utbrast flera gånger "Uhuhuu ni tycker så mycket om mig som står ut med sånt här för att träffa mig!" Ehe. Det var en väldigt trevlig brunch. Jag hade lite svårt att äta pga all glädje och pirr. Yvette fick säga till mig flera gånger. Haha!


Nu nästan en månad senare borde jag ha vant mig vid att han kallar mig söt ibland och så.
Men mitt hjärta hoppar till varenda jäkla gång.

Kommentarer

 1. <3 Ingen gör så fina inlägg som du, blandar text, bild och serier :)
  Hoppas du hade en superbäst födelsedag, söta Stef! Kram/Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket fina Yvetten!! <3
   Jag hade en nästan oförskämt bra födelsedag. =)
   Killer är förresten fortfarande här. Vi har kollat på biljetter men han sa något om att han vill få med sig souvenier innan han åker hem. Kram!

   Radera
 2. Ngh! Du och Linus är så jävla gulliga att jag tror att ni behöver tillverkas i kramdjursformat bara så jag kan gulla med er extra mycket, eller nått. XD

  Verkar som om du har haft det grymt trevligt i Götet, och jag gillar när det går bra för trevliga personer. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeek! Tack! <3 <3 Det finns väldigt väldigt mycket jag gillar med Linus, att jag fick träffa hans inspirerande vänner på köpet är en extra bonus!

   Och ja, och tack! Den där kommentaren gjorde min dag <3

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Beslutstävlingen

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"