Kulturell helg och veckan har börjat! Nu jävlar blir det Stockholms Internationella Seriefestival!

Stockholms Kulturnatt krockade inte med Small Press Expo iår, så därav upplevde jag den! Kulturnatten innebar alltså att massa saker i Stockholm hade öppet sent och var gratis! Så då kunde man alltså...

Gå på teater! Åka veteranbuss!
Besöka museum, akta sig för stenänglar!
Irritera sina vänner genom att stanna och ta kort hela tiden medan vi försökte rusa genom staden i jakt på nästa event!
Och givetvis! Grämma sig över att höjdpunkten Aquaria tyvärr hade ställt in, och därmed stå på tusen kalla gathörn med en stor tidning och ingen aning om vart man ska gå!

Serieruta från © Alice Engströms 4timmarsserie


Igår arrangerade jag och Maria Fröhlich en 4timserie på Kulturhuset i Stockholm!
Peppen blev så jävla stor! Massor med folk kom, och jag tror vi blev klara allihopa!


Extra kul att flera som inte var i samma stad eller inte kunde ta sig till lokalen deltog på distans! T.ex. Jenny Berggrund, spana in hennes stämningsfulla 4timmarsserie här!

En bit ur min 4timmarsserie, lägger upp hela senare i maj kanske.
Idag är det måndag, och jag ska strax sova två timmar för att palla med att jobba natt ikväll. Jag har nattpass fram till torsdag, och som bekant har Seriefestivalen faktiskt redan satt igång. Jag kommer bara kunna vara med från fredag, men jag ser fram emot det som fan!

(Notera att jag nu bara skriver ner det jag själv är med på / hoppas hinna förbi)

- FREDAG -

Invigningsfesten lär bli extra fin då det även blir en hyllningskväll till fantastiska och mycket saknade Kristiina Kolehmainen.

Hyllningskväll för Kristiina Kolehmainen
Kulturhuset Stockholm
Foajé 3, våning 3
Fredag 27 april 17.00–19.30 

Jag ser mycket framemot att träffa många av de Kristiina berörde. Inför detta har även väldigt många serietecknare skickat in porträtt på henne, så jag gissar på att vi kommer kunna se dem den kvällen. Det blir verkligen en kväll för Kristiina! Vilket hon är värd, hela festivalen är ju från hennes kraft och kärlek.

Senare på kvällen håller Galago och Kartago en super-releasefest för Smålands Mörker och Jordens medelpunkt!

Kägelbanan Festivalfest/releasefest för Henrik Bromanders Smålands mörker och Anneli Furmarks Jordens medelpunkt
Kägelbanan (Mosebacke torg)
19.00-03.00

- LÖRDAG -

På lördagen öppnar marknaden och jag kommer hålla till vid TVÅ bord!

Mest av allt kommer jag såklart hänga vid babian.se (bordsnummer 62, 63) där jag, Adam och Mikael kommer dela ut stickers, snacka om det nya numret, och värva nya talanger.

Ta chansen och kom förbi Sveriges Onlineserietidning! Vi har den röda duken och de snygga redaktörerna!Sedan kommer jag även ha ett eget bord för mina serier. (Bordsnummer 127) Jag har varvat några bordsvakter och tryckt en väldigt blygsam summa fanzin. Sedan kommer jag även ha med de väldigt få exemplaren av mina böcker. Så det är först till kvarn som gäller! Det jag kommer ha med är följande:Samt ett väldigt få antal exemplar av Anima 6. Tyvärr hann jag inte göra klart sjuan till SIS, men den kommer, var så säkra! Och den blir det roligaste numret hittills!
Jag har även med en serie(i färg!) i antologin "Re:publik" som Republikanska föreningen kommer sälja i hörsalen den med.

Jag har inte hunnit kolla alla föreläsningar som hålls under dagen, men jag hörde att Lisa M och Fabbe G ska prata om MEDLEY kl 14.30-15.30 på Bibliotek Plattan. Om det är någon serie som går enligt festivaltemat(Musik & Serier) så är det ju den, jag vill lyssna!

När själva mässan stänger kommer jag väl försöka finna något att käka med mina bordsvakter och vänner. De flesta drar iväg på förlagsmiddagar här tror jag. Jag tillhör inte något förlag just nu och jag gissar på att Micke blir kidnappad till Egmont eller nåt, så jag tror inte det blir någon babian-middag.

Natten bjuder på Releasefest för Simon Gärdenfors album "Död kompis"! Boken ser ut som godis och festen hålls på roliga Bar Brooklyn Hornstull! Jag ska dansa som fan!


- SÖNDAG -

På söndagen är det mässa och en massa prisutdelningar, men inga efterfester eller specifika söndags-utställningar. Dock är det ju ett gäng utställningar runt i Stockholm, festivalen till ära. Jag hoppas att jag finner tiden att kolla in Naomi Nowak (Seriegalleriet), Hans Arnold(galleri Steinsland Berliner) och Olof Redmaln(SF-bokhandeln).

Ja, det var lite av det jag hoppas vara med på. För ett fullkomligt schema rekomenderar jag ett besök på följande hemsidor:
Serieteket presenterar: Stockholms Internationella Seriefestival (där kan du även ladda ner hela festivalprogrammet som pdf!)
Seriefestivalen.se (där kan du även ladda ner en karta med allt som händer i Stockholm runt detta som app direkt i din mobil!)


Nu måste jag sova lite.
Imorgon / övermorgon hoppas jag blogga om vilka böcker och fanzin jag ser fram emot!

Kommentarer

 1. Ser ut som om du kommer ha en redigt fullproppad helg, du. :)

  Hur blev det med bordsbytet med Comic Royale? Fick du tag på vår frånvarande ordförande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh yes! Vi ses väl där? ;)

   det blev inte, för jag fick aldrig svar. Men de har nog fixat sig, det är ju ett gäng som kan styra sin båt, de där Comic Royalarna.

   Radera
 2. Den däringa Kägelbanefesten lät trevlans!
  Vi ses i helgen, ska bli så förpillat gött!

  SvaraRadera
 3. Så jävla bra att du spaltar upp allt inför helgen! Kanonreferens :)

  Ska bli asnajs det här! :D

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Kroki (människor)

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"