-tecknarblock-

Jag har alltid tyckt att det är lite ironiskt att ordet "tecknarblock" har två olika betydelser.
Förra veckan jobbade jag alla sju nätter på mitt nattjobb. Det var helt ok, slår mig att jag trivs som fan. Tecknade lite emellanåt när jag hade tid över eller inte jobbade. Så märker jag hur jag börjar närma mig slutet av mitt block. Detta oroade mig inte så mycket, då jag köpte ett nytt block när jag var i Malmö. Såg lite fram emot att inviga det. Sen inser jag att det blocket låg på ateljén. Hyperventilering!

Ärsch, i slutändan hann jag inte teckna klart förra blocket innan min arbetsvecka tog slut. Jag hade hela EN sida kvar! Tänka sig.

När det gäller block, pennor, etc. brukar tecknare kanske ha sina favoriter. Jag vet inte. Jag hade Åhléns a4 block med blanka sidor som favorit ett tag. De hade gråtintade blad. Att pappret inte är helt vitt är alltid bra, då vitt typ lyser en i ögonen och ser så rent ut men har därav lite prestationsångestskit på sig. Om man säger så.

Sen var det för nåt år sen som jag istället blev lite "fuck this shit, konst är menat att prova med olika medel" eller nåt(troligtvis påverkad av Stina, som jämt testar olika papper och penslar och färger) så jag har försökt växla block mellan varje gång de tar slut.

Jag bröt mot det förra året, då jag hittade en gammal moleskine i en gammal flyttlåda. Jag hade köpt den när jag och K var i London för en herrans massa år sedan. Tror inte att jag då visste vad det var för en statusgrej. Bara att "den här var fin, den har fin pärm och fina papper, den testar vi". Sen blev den bortglömd fram till 2011, då jag använde den och blev kär. När den sen tog slut insåg jag att jag inte ville ha något annat block. I alla fall just då. Det var med visst dåligt samvete som jag inhandlade en till. Men nu är det då i stort sett slut.

Mattias Adolfsson och Stina Lövkvist brukar göra rätt snygga introbilder i alla sina block. Jag har velat men inte riktigt vågat, det blev en nu i alla fall. Även om det var en av de sista grejerna jag gjorde med det blocket.
Tom (eller Doktor Onöjd, som jag brukar kalla honom) är en vän till mig som jobbar på Matton.
Det var kul. Kanske fortsätter med det. Jag hade en period då jag datum-märkte alla mina block också, då de också fungerar som dagböcker. Det slutade jag med.

Nu har jag bytt block igen. Blev en som liknar moleskine, men inte är moleskine. Tror den heter PU eller b.n.t. eller något. Jag kallar den B-moleskine. :) Får se hur det blir med den.

Usch så internt det blev nu. I nästa avsnitt: nya skisserier!

Kommentarer

  1. Inlägg om interna blocktrippar är de bästa inläggen ju! Har dessutom märkt att de inlägg jag skriver som får mest trafik i efterhand är de där jag nördar loss om tecknarmaterial och tekniker, folk är nyfikna :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"

Kroki (människor)