Rapport från 24timmarsserien 2011

Bakgrund:
En 24timmarsserie är en utmaning. Du ska under 24timmar teckna en serie på lika många sidor. I snitt en sida per timme. Men väljer du att sova har du mycket att teckna ikapp på de timmar då du inte sover. Det här är en populär utmaning och en tävling som man håller mot sig själv. Tecknare över hela världen brukar utöva den, gärna synkat på den internationella dagen som iår inföll den 1 oktober.

1 Oktober.
I Sverige hängde t.ex. Serios i Vingåker på, och Jenny Berggrund, och Rasmus & Rene.

Men jag kunde inte då, Gävletecknarna skulle dock hålla en gemensam helgen efter. Jag funderade på att hänga på, för Stockholm hade ju inget event... vilket plötsligt ändrades drastiskt då Tom Waldton bestämde sig för att arrangera det hela bara nån vecka innan och han fixade lokal på af Chapmans där de även gav oss internet, kaptenshytten att sova i och frukost!! Fantastisk båt!


8 OKTOBER
6 tecknare, 1 mål


Så, med bordsplats vid receptionen, fri tillgång till frukt och kaffe, samt skype på till Gävle, var vi igång.

De flesta tecknade efter ett ämne som kom fram genom en menings-slump-generator, och sedan översatt via google-translate.

"cellen expanderar utan hans informativa mål"

Jag öh, fuskade. Men jag har haft en idé som jag velat göra, på 24 sidor, så jag utnyttjade helt enkelt arbetstempot. Och majoriteten av alla serier jag gjort det senaste året har jag kommit på medan jag tecknade dem, så det kändes kul att testa nåt med lite manus för en gångs skull.

Blev en slags Lös Tråd, mina vanliga timmserier. Just den här känns lite väl internt på sina håll. Det handlar om tecknare, men alla karaktärer är fiktiva. Jag slängde in ett par riktigt gamla som jag inte använt på ett bra tag, känner någon igen dem?

Vi tecknade på, och de flesta av oss höll en ganska bra takt. Jenny och Tom tecknade lite extra snabbt för att kunna ha försprång till senare. Det var smart. Jag, min idiot, hade valt en serie med en jävla massa dialog. Det var inte lika smart. Men jag hann med typ en sida per timme hala tiden iaf.

Vi hade ingen skarpell, så Alice Engström och Jenny Modée gjorde en med hjälp av en gelpenna och ett plåster!

 Gävle-tecknarna skrev en lapp mot deras skype-kamera där de bad oss ha med ljudeffekten "Gronk". Sen upptäckte jag denna framför vår skype-kamera. DET VAR INTE JAG MEN JAG KÄNNER NOG IGEN SKRIVSTILEN TOM. Det här är ANDRA gången en kollega gjort något pinsamt och signerat det med mitt namn. VaFan? Varför jag? Har jag något rykte om mig att jag gör dumma saker? Eh... det har jag säkert.

Och det rullade på tills typ timme/sida sex då en förvirrad dam försökte köpa bussbiljetter till Karlstad från oss. Vi blev rätt oroade. Jag promenerade med henne förbi Kungsträdgården för att hon skulle hitta till Centralstationen. Det tog väl lite tid från tecknandet, men kvällen var ung, luften var frisk, och staden var vacker.

Vid nio-tiden tog Tom cykeln till en rock-konsert och utnämnde mig till vice-arrangör om jag fattat rätt. Nån timme senare ringde han och kollade vilka som var hungriga, så köpte han burgare till allihopa på Max och cyklade tillbaka med dem innan de hann kallna. Awesome!

Natten kom, men jag var inte trött. Få av oss var det. Vi hade tillgång till två sängar i kaptenshytten om vi ville sova lite. Alla gick förståss dit för att spana in det, men det var först på morgonen som Alice var den som faktiskt använde den, och verkade sova gott :)

Tom demonstrerar hur stirriga hans ögon kändes.
Det gick mot småtimmarna och alla blev lite tröttare. Utom jag. Jag vet inte om det har att göra med att jag jobbat natt den senaste veckan, men jag blev verkligen inte ett dugg sömnig alls under hela eventet.

Men mitt tecknande halkade efter. Rejält tyvärr. Nu sitter jag bara med 12 färdiga sidor, och ytterligare 6 skissade. Så, ingen färdig 24timmarsserie för min del. Men jag kommer att avsluta den, piffa upp den, och lägga upp sida för sida här. Vill inte säga så mycket mer, men det kommer dröja iaf två månader.

Folk verkar allmänt peppade på detta nu, så vi ska försöka köpa tillbaka den gamla url:en 24timmarsserien.com och lägga upp alla årets serier där. Se fram emot det ni, för det blev en del! Folk gick i mål! :)

Och jag var FORTFARANDE INTE TRÖTT. Alla höll på att falla ihop och jag var pigg som om det var mitt på dagen. Jag undrade lite vad det var för fel på mig. Jag hade varit vaken i typ 26 timmar och bara sovit 4-5 timmar natten innan(Kolik förlag höll en releasefest). Kanske var det att jag druckit två energidrycker och sju koppar kaffe? Sen satte jag mig på tunnelbanan hem. och WHAM. Lyckades lyckligtvis ta mig från min station till min dörr, kollapsade jag i sängen och vaknade igen på natte-e-en.

Detta är ännu en natt när jag är uppe, och nästa natt och de tre därefter ska jag arbeta på mitt nya jobb igen. Kommer inte bli så mycket tid till serier, blogg och sånt just då, men desto mer sen. Ciao.


Kommentarer

  1. Härlig sammanfattning :) 24timmarsserien.com låter som en bra idé också, så det blir lättare att hitta varandra... känner att jag har missat för mycket och letat förgäves andra 24h-seriedagar! Ska bli kul att läsa i alla fall!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

PRESSRELEASE

Öppet svar på frågan "hur blir en publicerad?"

Kroki (människor)